Samen maken we de school

Over SamSam: samen maken we de school

SamSam is een samenwerkingsschool: een basisschool die we samen maken. Met de kinderen, de ouders en het team, maar nadrukkelijk ook met de omgeving. Daardoor zijn we altijd in ontwikkeling. Ons doel? Zorgen voor een inspirerende, veilige leeromgeving voor kinderen. Een plek waar je je fijn voelt, jezelf kunt zijn en de ruimte ervaart om dat te laten zien.

Sfeer
Gemoedelijk, gezellig en plezierig: dat is de sfeer bij SamSam. Het team is een professionele, betrokken groep mensen.  Jong en oud als man en vrouw zijn goed vertegenwoordigd. Meedenken, verantwoordelijkheid nemen en ‘out of the box’ denken wordt gewaardeerd en gestimuleerd. Initiatief nemen wordt beloond. Daardoor heerst er een open leerklimaat waarin iedereen tot bloei komt, met de kinderen uiteraard voorop.

Onderzoek
SamSam is een lerende organisatie waar onderzoek centraal staat. Daarom verwelkomen we regelmatig studenten die hier onderzoek komen doen en stage lopen. Zij leren van ons en wij van hen. Ook stimuleren en faciliteren we steeds een onderzoekende houding bij leerkrachten en leerlingen. Wij vinden het  belangrijk om eerst te onderzoeken wat het (werkelijke) vraagstuk is voordat er gewerkt wordt aan een oplossing. Hierdoor kom je vaak tot een betere oplossing die echt werkt.

Waarom kiezen voor SamSam?

  • Zelfkritische, betrokken leerkrachten
  • Geen continurooster, wel prettige overblijfmogelijkheden
  • Zorgzaam, maar ook praktisch
  • Gemengd team: jong en oud, man en vrouw
  • Goede sfeer met ruimte voor ontspanning
  • Binding met de lokale gemeenschap en verenigingen in Oosterhout, Slijk-Ewijk en Nijmegen

Meer weten? Bekijk onze visie of neem contact op voor een kennismaking.

Contact

Basisschool SamSam
De Honsvoet 4
6678 BT Oosterhout

0481 – 481448
samsam@wonderwijs.nl

Privacy verklaring